Agenda

Omnia Beta-activiteiten

Maandag 30 Mei - Tropical Cantus


Trek je Hawaii blouse maar uit de kast, want maandag 30 mei is de cantus met Lingua en Herodotus! Lekker meezingen met vele verschillende nummers met veel bier of ranja. 🍻

De cantus zal plaatsvinden bij De Vos en de Craen in Tilburg. De inloop is vanaf 19:30, om 20:00 begint de cantus.

De eigen bijdrage voor de cantus is €15, inschrijven kan via deze link! Voor de betaling ontvang je een tikkie. Iedereen mag ook voor 1 introducé een ticket kopen!

Locatie: De Vos en de Craen
Tijd: 19:30
Entree: € 15
Vrijdag 03 Jun - Survivalworkshop


Wil jij leren hoe je een vuurtje maakt? Hoe je een hut bouwt? Wil je skills leren die jij kunt gebruiken om te overleven? Of gewoon inspiratie opdoen voor leuke leerzame activiteiten voor je leerlingen later? Kom dan naar de survivalworkshop!

De workshop wordt gehouden bij scouting The Challenge. Het adres is Rueckertbaan 229 Tilburg.

Het wordt een leuke avond met veel goede gesprekken, gezelligheid, leerzame activiteiten; al met al een avondvullend programma!

Deze activiteit is i.v.m. een interne communicatiefout bij de scouting verplaatst naar vrijdag 3 juni i.p.v. 20 mei!

Locatie: Rueckertbaan 229 Tilburg
Tijd: 20:00
Entree: € 0
Niet-leden: € 2,50

Maandag 13 Jun - Bedrijfsbezoek TechniScience


Bedrijfsbezoek TechniScience 13 juni gaan we naar TechniScience. Dit bedrijf zet zich in om materialen te ontwikkelen voor het bèta voortgezet onderwijs. TechniScience heeft een moderne en innovatieve onderwijsvisie waar zij graag meer over vertellen. Het is toch apart dat we in de huidige informatiemaatschappij nog aan onze leerlingen vragen te reproduceren?

TechniScience ontwikkelt lesmateriaal waarmee wij als docenten aan de slag kunnen in de klas. Er wordt gewerkt met het onderwijsconcept STEAM. Zij willen leerlingen stimuleren om met techniek bezig te zijn. Klik hier om hun website te bezoeken.

Jij kunt deze activiteit meer te weten komen over hun onderwijsvisie en je zal het lesmateriaal uit mogen proberen. Je gaat dus als het ware spelen met alle gadgets! Verder leer je ook meer over de bedrijfswereld binnen het onderwijs, want ook jij kan later aan de slag bij bedrijven als deze!

De activiteit is gratis en toegankelijk voor iedereen. Schrijf je in!

Locatie: TechniScience Oisterwijk
Tijd: 15:00-17:00
Entree: € 0

Externe activiteiten

2 juni 2022 - FLOT-Quiz
Op donderdag 2 juni is het eindelijk zover. Diverse rondes met vragen aan de hand van (FLOT-gerelateerde) thema’s. Het is al weer even geleden (de laatste FLOT-quiz dateert alweer van 2019), maar nu alle coronabeperkingen zijn opgeheven staan we te trappelen om er een leuke avond van te maken. De quiz start om 18:30 uur en zal tot ongeveer 21:00 uur duren.

De opzet is zoals vanouds: een team bestaat uit maximaal 8 personen, met minimaal twee docenten én twee studenten. We verwachten uiteraard ook deelname van teams namens directie en MT, onderwijsondersteunend personeel, bedrijfsbureau, lectoren, studieverenigingen en ga zo maar door. Geef bij inschrijving alle namen van de deelnemers door en bedenk een leuke teamnaam (die je dan ook meteen doorgeeft…).

We nodigen jullie uit om uiterlijk 20 mei via r.doggen@fontys.nl in teams aan te melden. Per team wordt een bijdrage van vijf euro gevraagd (waar hapjes en drankjes tegenover staan), te betalen op de avond zelf. Voor de winnaar liggen in het vooruitzicht: eer, de inmiddels felbegeerde wisseltrofee en een fijne prijs!

Locatie: Fontys
Begintijd: 18:30-20:00
Entree: € 0
14 maart 2022 of 30 mei 2022 - ReflectietoolsDe reflectietools kunnen je helpen meer inzicht te geven in je voortgang en ontwikkeling. Daarnaast kan het ook ondersteuning bieden in je dagelijks leven en bij het vergroten van je veerkracht.

Deze workshop wordt gegeven door Marie-Christine van Splunder. terbos@fontys.nl).

Locatie: Fontys P1 A0.29
Begintijd: 15:00-16:30
Entree: € 0
9 mei, 16 mei, 23 mei & 30 mei - Schrijven in het hboDe module ‘schrijven in het hbo’ helpt je stapsgewijs je gedachten te ordenen en zo heldere teksten te schrijven. Je kunt daarbij denken aan brainstormen, het bepalen van je tekstdoel en publiek met bijbehorend plan. Ook bepaal je de inhoud in een duidelijke opbouw en leer je onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken. Tijdens de bijeenkomsten ontvang en geef je feedback op teksten van de andere cursisten. Daarom verwachten we wekelijks ongeveer één A4 aan tekst. Je kunt teksten aanleveren die je voor jouw opleiding schrijft.

Deze cursus wordt gegeven door Marc van Rijswijck en Annemarie Westerbos. Klik hier voor de meest recente informatie en om je aan te melden.

Locatie: Fontys P1 lokaal volgt
Begintijd: 8.45 – 10.30 uur
Entree: € 0
23 mei 2022 - Metacognitieve vaardighedenDe metacognitieve vaardigheden kunnen je helpen meer inzicht te krijgen in je aanpak, het nemen van de juiste stappen en/of het opzetten en vervaardigen van producten gedurende je hele studie (methodiek in het ontwikkelen van vaardigheden die je kunnen helpen bij plannen, verwerken en afronden van projecten of opdrachten).

Deze workshop wordt gegeven door Marie-Christine van Splunder. Klik hier voor de meest recente informatie en om je aan te melden.

Locatie: Fontys P1 A0.29
Begintijd: 15:00–16:30
Entree: € 0
Periode 4 - Mindfulnesstraining en toepassing van mindfulness binnen de beroepspraktijk“Oeh ik voel me zo gestrest”, “Nou ik moet echt even ontstressen”, “Mijn stresslevel is torenhoog”.

Zijn dat uitspraken die je herkent of wel eens hoort bij anderen? Dat zou heel goed kunnen, want we kampen allemaal regelmatig met stress.

Wat je in de cursus Mindfulness doet, is aan de slag gaan met de “geprogrammeerde” stressreactie en deze ombuigen naar een bewuste reactie. Lees hier meer informatie over de inhoud van deze cursus.

Deze cursus wordt verzorgd door Isabelle Kuijlenburg. Klik hier voor de meest recente informatie en om je aan te melden.

Locatie: Fontys P1 lokaal volgt.
Begintijd: Periode 4 elke dinsdag (8.30 – 12.30 uur) of vrijdag (9.00 – 13.00 uur)
Entree: € 0

Inschrijven